De juiste bedrijfskleding voor jouw bedrijf

Bedrijfskleding is enorm divers, maar altijd nodig binnen een bedrijf. Zo wordt er verwacht dat een advocaat een net pak aan heeft als hij een cliënt vertegenwoordigd en dat een leraar degelijk gekleed is. Hoewel deze bedrijfskleding er professioneel uit moet zien, hoeft het niet aan verschillende veiligheidsvoorschriften te voldoen. Het tegenovergestelde is waar voor bijvoorbeeld logistieke loodsmedewerkers of mensen in de bouw. Van hen wordt verwacht dat zij een hard-hat en schoenen met stalen neuzen dragen. Dit is omdat er kans op letsel is wanneer je op zulke locaties werkzaam bent. Tegenwoordig wordt van elk bedrijf verwacht dat zij aan deze veiligheidsvoorschriften voldoen. Dit in combinatie met de duurzaamheids regels die steeds meer van toepassing zijn hebben veel bedrijven tegenwoordig moeite met de juiste werkkleding uitkiezen. In dit artikel bekijken wij hoe jij veilige en duurzame bedrijfskleding kan bieden aan jouw werknemers en waarom dit zo belangrijk is.

Duurzame bedrijfskleding

Dit klinkt misschien als een gek onderwerp, maar duurzaamheid is tegenwoordig in alles terug te vinden. De tijd dat alleen vervoer nog duurzaam hoefde te zijn is niet meer, tegenwoordig kan duurzaamheid uit alles behaald worden. Vele mensen kiezen niet voor duurzaamheid om de producten een hoger prijskaartje hebben. Dat is waar, maar er zitten ook meerdere voorwaarden aan. Zo is duurzaamheid erg belangrijk voor een bedrijfs MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dit betekend dat jij als bedrijf bezig bent met sociaal ondernemen. Hier aan mee doen geeft jouw bedrijf een goede naam bij potentiële en bestaande klanten. Bedrijven als Elis houden zich bezig met werkkleding produceren zonder een maatschappelijke voetafdruk af te geven. 

Waarom veilige werkkleding belangrijk?

Zoals de meesten al weten is de veiligheid van de werkkleding erg belangrijk. Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat werknemers gewond raken tijdens hun dagelijkse taken. Een ongeval is in bijna alle gevallen onvoordelig voor beide partijen. De is werkgever hoofdelijk aansprakelijk wanneer er een ongeluk met blijvend letsel optreed tijdens het werk, ook wanneer jij als bedrijf de protocollen hebt aangegeven. Wees daarom altijd op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften die verplicht zijn in de sector van het bedrijf en wees altijd op de hoogte van eventuele veranderingen. Ongeluk zit in een klein hoekje! Probeer daarom altijd streng de veiligheidsvoorschriften te forceren op de werkvloer. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *